OM

 

 

 

 

Choklad Såklart

Kurser & Catering

Jag som driver Choklad Såklart heter Karina och min stora passion här i livet är matlagning, dryck och bakning.

Jag brinner lite extra för det söta, såsom choklad, bakverk och praliner.

 

Intresset för bak- och matlagning har funnits hos mig sedan barnsben då det började med experimenterande i mina föräldrars kök.

 

Valde sedan att utbilda mig inom Restaurang och måltidskunskap på Grythyttans Restauranghögskola utanför Örebro. Fick möjligheten att jobba i en chokladfabrik i Barcelona med de allra bästa chokladmakarna och konditorerna. En upplevelse som fått mig att älska allt med choklad och dess magiska och fantastiska värld!

 

Jag är även utbildad yrkeslärare inom restaurang och konditori och har undervisat elever i gymnasieskolans hotell- och restaurangprogram.

Att undervisa i mat och bakning är hur kul som helst! Så härligt att se kreativiteten flöda och skapandet ta form.

Jag har även jobbat inom kostorganisationen i skolans värld och brinner lite extra för att vara med och påverka samt skapa måltider för våra ungdomar som tilltalar alla deras sinnen.

Även provat på att driva café och restaurang med allt vad det innebär!

 

Har hållit i många chokladkurser med pralintillverkning, och det är roligt att efter en hel dag och ibland en hel helgs stök och bök i köket, se vilka konstverk som skapats och vilka spännande smaker som komponerats.

Först efter en sådan kurs kan man börja uppskatta en god och välsmakande handgjord pralin, då deltagarna fått inblick i vilken noggrannhet och perfektion som ligger bakom.

 

Jag erbjuder alltså kurser i mat och bakning för stora och små. Chokladtillverkning i form av pralner och chokladkakor och annat gott med choklad.

 

Vid större högtider tillverkar jag även handgjorda chokladpraliner för försäljning packade enligt önskemål.

 

 

Godkänd för F-skatt